Fisk i form

     
 
1 kg seifilet
1 pose fersk spinat
3 tomater, grovhakket
1 beger lettrømme
½ pose revet ost
2 fedd hvitløk
1 ts uraffinert havsalt

Legg fiskestykker i en ildfast form. 

Gni salt og knust hvitløk inn i fisken.

Legg over spinatbladene. Fordel rømmen og tomaten, og strø til sist osten jevnt fordelt. 

Sett i oppvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter. 

 
Fullkorn basmatiris
 
1 del ris og 2 deler vann
+ en klype uraffinert havsalt

Legg risen i en bolle med kaldt vann for skylling. Kok opp vann og salt.

Hell risen over i en sil og skyll godt av vannet. Putt risen over i det kokende vannet, rør om når koker opp igjen, skru ned på lav varme, men sikre at risen fortsatt småkoker. 

La småkoke under lokk i 20 minutter. Trekk kaserollen fra platen og la trekke, uten å løfte lokket, i ca 10 minutter.