Grønnsakssuppe m/ røde linser

3 poser gulrøtter
1 kålrot
2 brokkoli
2 blomkål
1 søtpotet
2 løk
5 fedd hvitløk
1 ss oregano
1 ss timian
50 g fersk ingefær
6 ss olivenolje
4 l vann
1 pk grønnsaksbuljong (6 terninger) 
2 poser røde linser

 

 

Klargjøring av grønnsaker og linser:

Legg linsene i en stor bolle med kaldt vann til skylling. Rør rundt innimellom og skift vann ca 3 ganger.

Løken grovhakkes. 

Hvitløken skrelles og knuses med hvitløkspresse.

Ingefær raspes.

Vask grønnsakene. Grønnsakene trenger ikke å skrelles. Skjær dem i store biter (skal moses), så de er klare til å puttes i gryta. 

Ha oljen i suppegryta. Tilsett løk, hvitløk og ingefær, og la det surre på svak varme til løken blir bløt og gyllenblank. Rør inn timian og oregano.

Legg i alle grønnsakene og fyll opp med vann, så det akkurat dekker grønnsakene.

Når suppa koker smuldres buljongterningene over suppa og røres inn.

La suppa småkoke minimum en time.

Bruk stavmikser til å mose suppa.

Serveres med rømme.

P.s. skal noe av suppa ikke moses, må de oppskjærte grønnsaksbitene være mindre